A legfrissebb válasz a Thermotech szegélyfűtőtest, amely egyszerre kínál megoldást a fűtésrendszerekkel kapcsolatban eddig felmerült problémákra. Úgy tűnik, elkövetkezett az az áldásos idő, amikor már nem kell választanunk, otthonunk fűtése kifizetődő avagy korszerű, szép vagy hatékony legyen, és miután megismerkedtünk a Thermotech szegélyfűtőtesteivel, már az sem tűnik lehetetlennek, hogy a választott technológiának mindezek mellett még a praktikusságát is élvezhetjük. Ezt a megoldást én "a láthatatlan radiátor" -nak nevezem, bár valójában a padló és a falfelület érintkezésénél futó, bármilyen színben megrendelhető, rendkívül csekély helyigényű fűtőtest inkább hasonlít díszítő elemre, mint radiátorra.

Annál hatékonyabb viszont: mivel a készülék nem a tér levegőjét, hanem a falakat melegíti föl, és ez - a fűtőtest méterenkénti 0,75 négyzetméternyi sugárzó felületével együtt - magasabb hőérzetet nyújt, valamint sokkal nagyobb hőmegtartó képességet biztosít, mint a hagyományos fűtésrendszerek. A két méter hosszú radiátorok szimpla és dupla kivitelben készülnek, melyek fűtőteljesítménye 250 W/m, illetve 460 W/m.

A szegélyfűtőtest kiegészítője a szintén a Thermotech által gyártott és forgalmazott padlókonvektoros fűtés, amelynek felfelé áramló meleg légfüggönye a nyílászárók használatakor meggátolja a helyiség gyors áthűlését, és beépítése megakadályozza az ajtók, ablakok párásodását. Az egyszerűség és praktikusság kritériumai már a fűtésrendszer szerelhetőségében teljesülnek: nincs szükség drága, speciális szerszámokra, vagy szakemberekre, a Thermotech szegélyfűtőtest bármilyen, már meglévő melegvizes rendszerre egyszerűen csatlakoztatható. A fűtőelemeket rögzítő burkolat felerősítése csupán néhány csavarral történik, a takarólapok pedig könnyedén a burkolat élére pattinthatók.

A szegélyfűtőtest és a padlókonvektor egyaránt nagyon könnyen takarítható, köszönhetően a kis felületű és diszkrét kialakítású külső megjelenésnek. Ez nem csupán esztétikai, hanem egészségügyi szempontból is fontos, gondoljunk csak a porallergiásokra! Most tehát ők is fellélegezhetnek. Korszerű elvárásainkra, fűtésproblémáinkra minden szempontból elegáns megoldás született.