ÚJ GENERÁCIÓS CONSTRUMA CSOKOR

Reneo a megújuló energiák, a 2. URB:ICON a településfejlesztés, valamint a szintén 2. OtthonDesign, a lakberendezés kiállítása tart nyitva a Budapesti Vásárközpontban. A nagyközönség körében jól ismert és népszerű, ugyanakkor a szakmának is kihagyhatatlan eseményt jelentő építőipari kiállítások új koncepcióját valósítja meg a HUNGEXPO az idei kiállítás csokrával.  A szervezők - partnereik és a közönség igényeit is szem előtt tartva, három év fokozatos átalakításával - most olyan átfogó rendezvényt kínálnak a szakmának és a vásárlóknak, ahol az alapoktól a gépészeten át a lakásbelső kialakításához és a kert rendezéséhez szükséges eszközökig, mindent egy helyen találhatnak meg az érdeklődők.

A Budapesti Vásárközpontban 18 ország több mint 500 kiállítója 19.000 m2–en mutatkozik be. A hazaiak mellett Ausztria, Horvátország, Csehország, Németország, Görögország, India, Olaszország, Mongólia, Pakisztán, Lengyelország, Románia, Szlovákia, az Egyesült Királyság, Törökország, Észak-Korea, Litvánia és Szlovénia cégei állítanak ki. Ausztria, Lengyelország és Horvátország nemzeti kollektív standon jelenik meg.

Szakmai nyitás

Április 10-12-én – a szakmai napokon - zsúfolt programra számíthatnak az építőipari ágazatok képviselői és a piaci szakemberek. Az öt kiállítást összesen több mint 50 különböző témájú előadás, gyakorlati bemutató kíséri.

Tematikus napok

A koncentrált szakmaiság jegyében tematikus napok várják az érdeklődőket. Április 10. a megújuló energia napja,  április 11. az  épületvillamosság és épületgépészet, április 12. a tetőfedők,  április 13. pedig a nyílászárók napja lesz.

Tartalmas kiállítások

A CONSTRUMA és HUNGAROTHERM - a hagyományos építőipari, épületgépészeti szakmák csúcsrendezvényei - mellett az OTTHONDesign a belsőépítészek, formatervezők, design szakemberek, lakberendezők, legmagasabb szintű szakmai fóruma lett. A RENEO-n, – a megújuló energiák kiállításán - együtt szerepelnek majd az épületenergetika és a településenergetika kiállítói. Az URB:ICON az ingatlanpiaci és az önkormányzatok átfogó projektekben gondolkodó szakembereinek kínál lehetőségeket. A szintén újdonságnak számító CONSTRUMA KERT a legújabb európai kertépítési trendeket, kertészeti eszközöket mutatja be, s ezúttal a különleges japán kertápolásból is ízelítőt ad.

A belépőjegy mindegyik kiállításra érvényes, s több kedvezményt - online jegyvásárlási lehetőséget, vasárnapi jegyet, családi jegyet - is nyújt a HUNGEXPO. A részletes programról és a kedvezményekről tájékoztatást találnak a kiállítások honlapján.

Ünnepélyes megnyitó, díjazottak

A hivatalos megnyitó április 10-én, 14 órakor a Budapesti Vásárközpont „A” pavilonjának színpadán Dr. Cséfalvay Zoltán parlamenti és gazdaságstratégiáért felelős államtitkár nyitja meg, s az ünnepélyes megnyitón adják át a CONSTRUMA és HUNGAROTHERM díjakat. A CONSTRUMAKERT külön megnyitója április 11-én, 15.00 órakor lesz a „C” pavilonban. A kertet megnyitja Yamamoto Tadamicsi, japán nagykövet.
ÁTFOGÓ PIACI KÖRKÉP, TARTALMAS PROGRAMOK

A CONSTRUMA FRONTÁL nyílászáró, DACH-TECH tetőfedés, bádogosipar és az INTER-ISOLA szigetelés, homlokzatépítés betétkiállításai a Budapesti Vásárközpont legnagyobb, „A” pavilonjában kaptak helyet. A bemutatót rendkívül gazdag konferencia program kíséri. Köztük a legtöbb a Magyar Építész Kamara, illetve Magyar Mérnöki Kamara tagjainak kreditpontos rendezvény, ahogy a kiállítás látogatása is egy kredit pontot jelent. A többi között a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara szervezésében április 10-én kerül sor a Közép Európai Kezdeményezés üzleti fórumára, a lengyel nagykövetség április 11-én szervez konferenciát és üzletember találkozót.

HUNGAROTHERM

A HUNGAROTHERM nemzetközi fűtés-, szellőzés-, klíma- és szanitertechnikai szakkiállítás minden második évben kapcsolódik a CONSTRUMÁ-hoz. Az idei HUNGAROTHERM új témakörökkel egészül ki: ezúttal a környezetvédelem és a megújuló energiák témakörei kapnak bemutatkozási lehetőséget a D pavilonban.

Az idén először 2 napos WILO épületenergetikai konferenciát szervez a cég 4 szekcióban (épületenergetika, fűtéstechnika, légtechnika, épületautomatizálás). A Magyar Energetikai Társaság kihelyezett interaktív műhelyt működtet. Településenergetikai körkép, és a RENEO megújuló energia konferenciája is szerepel a programban. Ezen kívül független energetikai tanácsadás, „Energy Efficiency” címmel plakáttervező tárlat is lesz a „D” pavilonban.

Carbon-semleges RENEO, a megújuló energiák szakkiállítása

A RENEO-n, a megújuló energiák felhasználásával történő fejlesztés lehetőségeiről, az előadások mellett gyakorlati bemutatót megtekinthet a közönség a „nulla energiafelhasználású” ház mellett üzemelő technológiai bemutató szigeten.

Egyre több létesítmény, vállalkozás, rendezvény igyekszik piaci előnyt és reputációt kovácsolni abból, hogy karbon-semlegessé teszi magát. A mezőnyhöz csatlakozott a RENEO is. Karbon-semlegessé úgy válhat egy gazdasági szereplő, ha kellő mennyiségű CO2-megkötést szervez az általa kibocsátott üvegházgázok semlegesítésére, így csökkentve tevékenysége ökológiai lábnyomát. A szakkiállítást az Arttree Production Kft. segítségével karbon-semlegesítettük.

Az elvégzett kalkulációk alapján a rendezvény karbon-lábnyoma 42 tonna CO2, ennek a kibocsátásnak az ellentételezésére 42 db karbon kredit felhasználásával, az észak-nyugat kínai Urumchi tartományban található Xinjiang Dabancheng Sanchang szélerőmű projekt működési költségéhez való hozzájárulással történt.

URB:ICON – a településfejlesztésért

A 2. URB:ICON Nemzetközi településfejlesztési kiállítás és projektvásár keretében a HUNGEXPO Zrt. a Magyar Urbanisztikai Tudásközponttal együtt, lehetőséget kínál a magyar – és más közép-kelet-európai – önkormányzatok által már befejezett beruházási projektek,vagy tervezett, de befektetőre váró projektek bemutatására. Polgármester Akadémia, Település energetikai körkép, műemlék felújítás is szerepel az URB:ICON idei programjában.

OTTHONDesign kiállítás – „Tervezzen otthont nálunk!” –

Az OTTHONDesign kiállítás a tavalyi sikeres debütálás után immár második alkalommal kerül megrendezésre a CONSTRUMA csoport részeként. A kiállítás az otthonteremtés eszközeinek és kellékeinek legszélesebb választékát nyújtja: bútor (konyhabútor gyártók), konyhatechnológia, háztartási nagygépek, fürdőszoba, wellness, kandalló, hideg és meleg burkolatok, világítástechnika. A termékkínálaton kívül Design Konferencia, konyhatechnológiai workshop, vendéglátóhelyek belsőépítészetről szóló esettanulmányok elemzői várják a szakembereket.

Az OTTHONDesign-hoz kapcsolódva a tavalyi kedvező fogadtatás után, a Hungexpo idén is lehetőséget ad fiatal magyar tervezőknek alkotásaik kiállítására a G pavilonban.

A hazai bútor- és berendezési tárgy-tervezés olyan újdonságai kerültek a Designterminal együttműködésével kiválasztásra, amelyek méltán számíthatnak mind a szakmai, mind a széles nagyközönség érdeklődésére.

Falburkolatok, faliórák, világítótestek, íróasztalok, ülőalkalmatosságok, komódok és polcok találhatók az idei kínálatban, amelyek megjelenésükben híven tükrözik az aktuális irányzatokat: a letisztult formák és finom kidolgozások csakúgy tetten érhetők, mint a természetes anyagok szinte nyers formájukban, de újszerű felhasználásban. Az újraértelmezés, mint alkotó erő, a design világában mindig is jelen volt, de napjainkra már a korszerű gondolkodásmód részévé is vált.

A MAGYAR DESIGN standhoz kapcsolódva a Medence Csoport kézzelfoghatóan is példát mutat erre a szemléletre, ugyanis kiállításukon a látogatók nemcsak megtekinthetik a tervezők alkotásait, hanem maguk is készíthetnek használati tárgyakat, természetesen újrahasznosítással. A design szóban is jelen lesz, április 10-én, szerdán szakmai konferenciának és kerekasztal beszélgetésnek ad helyet a G pavilon konferenciaterme, alkalmat teremtve a szakma képviselőinek a találkozásra és az eszmecserére.

A jövő konyhája

A közönség megismerkedhet a tervezők legmerészebb elképzeléseivel, a legmodernebb design és technológia együttesével, egyedi és formatervezett bútorokkal. Ez segítséget jelenthet, hogy új elképzelések mentén tudják otthonukat átalakítani. A bemutatóhoz előadások is kapcsolódnak.

Fiatal ODOO alkotók a CONSTRUMÁN

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem "Odooproject" néven ismerté vált szolárházát, amellyel szeptemberben a madridi Solar Decathlon Europe nemzetközi versenyen sikeresen szerepeltek, hazahozták és ismét felépítették a BME területén.

Hazánkból első alkalommal jutottak ki egyetemi hallgatók a rangos megmérettetésre, amelyen többek közt a mérnöki konstrukciók, energiahatékonyság és fenntarthatóság szempontjából értékelték a pályaműveket. Hetven diák közel két évig dolgozott a házon, amely számos innovatív megoldásának köszönhetően két-háromszor annyi energiát képes termelni, mint amennyit fogyaszt. Az érdeklődő látogatók a MElektrotechnikai Egyesület Standján személyesen is találkozhatnak az alkotókkal.

Lakberendezési tanácsadás

A Lakberendezők Országos Szövetsége ezúttal is ingyenes tanácsadással várja a látogatókat. A központi téma ezúttal a fürdőszoba és a konyha berendezése lesz.

CONSTRUMA kert japán különlegességekkel

A Vásárközpont „C” pavilonját betöltő CONSTRUMA kert egyik dísze lesz a japán bemutató. A Kert-et Yamamoto Tadamicsi, Japán budapesti nagykövete nyitja meg. A legújabb hazai kertépítési trendek mellett a távol-keleti ország világhírű bonsai művészetét is megismerhetik a látogatók. Tervezett „kerti” programok:

  • V. Magyar Kertépítő Verseny és Show – a térség legkreatívabb kerttervezőinek és kertépítőinek megmérettetése Közép-Kelet Európa egyedülálló szakmai rendezvénye a MAKEOSZ szervezésében.
  • Green City Nemzetközi Konferencia – Zöld a városban Fenntartható település, a magyar települések zöldítésének lehetőségei és aktuális problémái a MAKEOSZ, ZÉOSZ, MÉK Táj- és kertépítészeti Tagozat, Magyar Tájépítészek Szövetsége és a MÖFÖSZ, összefogásában.
  • Az Egyetemi Bonsai Klub fennállásának 30. évfordulója alkalmából nemzetközi konferenciával egybekötött jubileumi kiállítás kerül megrendezésre.
  • Zöldtetőépítők Országos Szövetsége: zöldtető építési gyakorlati bemutató és szakmai előadás.
  • Látványos japánkert, amelyhez kapcsolódóan a téma iránt érdeklődő szakemberek magas színvonalú előadások keretében ismerhetik meg az autentikus japán kertkultúrát és annak szerepét a távol keleti ország lakói körében és ennek Magyarországi gyakorlatát és lehetőségeit.
  • Növényvásárlási lehetőség!

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

Szakmai napok:     2013. április 10-12. 9,00 - 18,00
Közönség napok:    2013. április 13. 9,00 - 18,00; április 14. 9,00 - 17,00

BEJÁRAT: I., II. III. kapu

Online jegyet nem lehet visszaváltani! Belépőjegy OTP SZÉP Kártyával  is váltható.

A megváltott belépőjegyek az összes egy időben zajló kiállításra érvényesek

A KIÁLLÍTÁSOK KONFERENCIA PROGRAMJA

A Magyar Építész Kamara a kiállítás megtekintéséért járó 1 kreditpontot az „A” pavilon 208/A standján adja ki.

A konferenciák meghallgatásáért járó kreditpont igazolásokat (aminek már van kreditpontja, és nem az Expo Hotelben zajlik) 3 helyszínen adják ki: az I és III. kapunál levő Fogadócsarnokban, valamint az „A” pavilon 301/c  Konferencia kreditpont igazolás standon, amennyiben az előírt időt letöltötték az adott konferencián.

Utólagosan (postán) az igazolás kiadásra nincs lehetőség!

Construma és OtthonDesign kiállítás 2013

Construma Szakmai Programok 

ÁPRILIS 10. (SZERDA) – MEGÚJULÓ ENERGIÁK NAPJA

9:00 – 15:00      Az építőgépesítés emelőgépei

Helyszín:              B pavilon Médiaterem

Szervező:             Építőgépész Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉGÉVOSZ)

09:30 – 13:30    Műemlék jellegű és városképi jelentőségű homlokzatok ablakainak korszerű felújítása

Helyszín:  K Konferenciaközpont Kék terem

Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ), MATA Magyar Ajtó-Ablak                            Egyesület

10:00 –14:30 - Társasházi Háztartás konferenciája - Társasházak homlokzatán elhelyezett tárgyakkal, berendezésekkel kapcsolatos jogi és műszaki problémák

Helyszín: E épület Tükör terem

Szervező: Társasházi Háztartás               

10:00 – 16:00    Green City – Építsünk zölddel!

Helyszín: K Konferenciaközpont Nagyterem

Szervező: Zöldebb Városokért Nonprofit Kft., Magyar Kertépítők Országos - Szövetsége (MAKEOSZ)

11:00 – 15:00    Korszerű épülethéjak, sok szempontú minőség

Helyszín: Expo Hotel Congress terem

Szervező: ALUTA Egyesület és Klaszter

11:00 – 16:00    KEK kamarai üzleti fórum és üzletember-találkozó

Helyszín: 25-ös pavilon

Szervező: Magyar Kereskedelmi és Iparkamara          

15:00 – 19:00    Település energetikai körkép

Helyszín: Expo Hotel Sky terem

Szervező: Magyar Energetikai Társaság (MET)

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK) – ÉPÜLETGÉPÉSZEK NAPJA és ÉPÜLETVILLAMOSSÁGI SZAKMAI NAP

9:00 – 13:00  - Villamos Szakmai Nap

Helyszín: K Konferenciaközpont Nagyterem

Szervező: Magyar Mérnöki Kamara - Magyar Elektrotechnikai Egyesület

10:00 – 12:00    VI. Lengyel-Magyar Konferencia és Üzletember-találkozó

Helyszín: Expo Hotel Sky terem

Szervező: Lengyel Köztársaság Nagykövetsége Kereskedelemfejlesztési és Beruházásösztönzési Osztály


10:00 – 13:00    A közbeszerzési törvény gyakorlati alkalmazását érintő kérdések az építőiparban

Helyszín: B pavilon Médiaterem

Szervező: Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)

10:00 – 14:00    Munkavédelmi Akadémia

Helyszín: E épület Tükörterem

Szervező: U-4 Reklámiroda

10:00 – 14:00    Adózás az építőanyag kereskedelemben

Helyszín: K Konferenciaközpont Kék terem

Szervező: Magyar Építőanyag Kereskedők Országos Egyesülete (ÉKE)

10:30 – 15:00    VII. Rockwool Építészeti és Tűzvédelmi Konferencia az Épületek

tervezését, kivitelezését érintő aktualitásokról, ÉTDR, OTÉK, OTSZ, ÉTV a gyakorlatban

Helyszín: 25-ös pavilon

Szervező: Rockwool Kft.

11:00 – 13.30    XVII. Gyártói Fórum

Helyszín: Expo Hotel Congress terem

Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ) - Magyar Építész Kamara (MÉK), Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ), Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ)

13:00 – 15:00    Világítástechnikai Szakmai Nap - A világításkorszerűsítés lehetőségei

Helyszín:  K Konferenciaközpont Nagyterem

Szervező: Világítástechnikai Társaság

14:30 – 16.00    Tájékoztató az Építési Termék Rendeletről

Helyszín: Expo Hotel Congress terem

Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ)

ÁPRILIS 12. (PÉNTEK) – TETŐFEDŐK NAPJA

9:30 – 14:00      Marmomacc Kőakadémia 2013

Helyszín: Expo Hotel Sky terem

Szervező: Magyar Kőszövetség, Magyar Építész Kamara, Verona Fiere, HuGBC Magyar Környezettudatos Építés Egyesülete

10:00 – 14:00    „2012 Év Tetője” Nívódíj Pályázat - díjátadás

Helyszín: 25-ös pavilon

Szervező: Épületszigetelők, Tetőfedők, Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ)

10:00 – 15:00    Fenntartható építés, az építőipar talpra állásának feltétele

Helyszín: B pavilon Médiaterem

Szervező: Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ)

10:00 – 15:00    Komplex kihívások az épületek tervezése és kivitelezése során - a sokoldalú tégla és kerámiacserép

Helyszín: E épület Tükör terem

Szervező: Magyar Téglás Szövetség (MATÉSZ)

11:00 – 14:30    Az épület felújítás 21. századi kihívásai

Helyszín: K Konferenciaközpont Nagyterem

Szervező: ÉMI Nonprofit Kft.

ÁPRILIS 13-14. (SZOMBAT – VASÁRNAP)

10:00 – 14:00    Közel nulla, nincs távol” – a Magyar Passzívház

Szövetség/MAPASZ tagjainak (lakosságnak is szóló) előadásai az energiahatékony építési módok népszerűsítése érdekében

Helyszín: D pavilon Reneoworkshop       

Szervező: Magyar Passzívház Szövetség /MAPASZ

GYAKORLATI BEMUTATÓK április 10-14. között

10:00 – 17:00    Magastető-, lapostető- és bádogos gyakorlati bemutató

Helyszín: A pavilon 113/A3 stand

Szervező: Épületszigetelők, Tetőfedők és Bádogosok Magyarországi Szövetsége (ÉMSZ)

10:00 – 17:00    Kőfaragó gyakorlati bemutató

Helyszín: Passzázs

Szervező: Kőfaragó és Műkőkészítő Vállalkozók Országos Ipartestülete

CONSTRUMA KERT

 

ÁPRILIS 12-13. (PÉNTEK - SZOMBAT)

11:00 – 12:00    A bonsai világa

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Egyetemi Bonsai Klub

12:00 – 13:00    Japánkert építés és karbantartás, japán munkastílus Kyotoban, a kertek fővárosában.

Japánkertek Magyarországon napjainkban és a jövőben. Japán technikák és építési módszerek alkalmazása.

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Japán Kert Magyarország

13:00 – 15:00    Zöldtető előadások a ZÉOSZ szervezésében

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

15:00 – 16:00    Hogyan készítsünk bonsait (alakítási bemutató)

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Egyetemi Bonsai Klub

16:00 – 17:00    Japánkert építés és karbantartás, japán munkastílus Kyotoban, a kertek fővárosában.

Japánkertek Magyarországon napjainkban és a jövőben. Japán technikák és építési módszerek alkalmazása.

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Japán Kert Magyarország

ÁPRILIS 14. (VASÁRNAP)

 10:00 – 14:00    New Talent - Bonsai alakítási verseny

Helyszín: 25-ös pavilon

Szervező: Egyetemi Bonsai Klub

13:00 – 15:00    Zöldtető előadások a ZÉOSZ szervezésében

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Zöldtető- és Zöldfal Építők Országos Szövetsége

Részletes program, konferencia regisztráció: www.construma.hu

HUNGAROTHERM

ÁPRILIS 10. (SZERDA) – MEGÚJULÓ ENERGIÁK NAPJA

13:30 – 16:00    Megújuló energiák alkalmazásának fejlesztési irányai és lehetőségei Magyarországon

Helyszín: D pavilon Workshop

Szervező: Magyar Épületgépészek Szövetsége

15:00 – 19:00    Település energetikai körkép

Helyszín: Expo Hotel Sky terem

Szervező: Magyar Energetikai Társaság (MET)

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK) – ÉPÜLETENERGETIKAI NAPOK I.

10:00 – 12:30    Épületenergetikai szekció

Helyszín: D pavilon Workshop

Szervező: Magyar Épületgépészeti Koordinációs Szövetség

13:30 – 16:15    Hőtermelés – hőhasznosítás – hőellátás szekció

Helyszín: D pavilon Workshop

Szervező: Magyar Gázipari Vállalkozók Egyesülete

ÁPRILIS 12. (PÉNTEK) – ÉPÜLETENERGETIKAI NAPOK II.

10:00 – 13:00    Szellőzés – hűtés – klíma szekció

Helyszín: D pavilon Workshop

Szervező: Hűtő- és Klímatechnikai Vállalkozások Szövetsége

13:30 – 17:00    Épületautomatizálási szekció

Helyszín: D pavilon Workshop

Szervező: KNX Hungary Épületautomatizálási Egyesület

RENEO TECHNOLÓGIAI BEMUTATÓ SZIGET ÉS GYAKORLATI BEMUTATÓ –Nettó nulla energia felhasználású ház

Helyszín: D pavilon

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK)

09:30 – 18:00 - Leier szakmai napok 2013 - Rugalmas építési megoldások méretre gyártott vasbeton elemekkel

Helyszín: D pavilon RENEO TECHNOLÓGIAI BEMUTATÓ SZIGET

Szervező: Leier Hungária Kft.

ÁPRILIS 10 – 14. (SZERDA – VASÁRNAP) - Független energetikai tanácsadás / GOODWILL CONSULTING Pályázati Tanácsadó Kft.

Részletes program, konferencia regisztráció: www.hungarotherm.hu

 

OTTHONDESIGN

ÁPRILIS 10. (SZERDA)

10:30 – 13:30    Design Konferencia

„Nemzetközi és hazai trendek a design, bútor- és formatervezés világában” – előadások, kerekasztal beszélgetés, szakmai találkozó

Szervező: Design Terminal, SuperChannel, Magyar Bútor- és Faipari Szövetség

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK)

10:30 – 13:00    Konyhatechnológiai workshop

Szervező: Hungexpo Zrt, Multikomplex Budapest Kft.

14:00 – 16:00    Belsőépítészet a vendéglátás világában: koncepció-fukció-design - Esettanulmányok és szakmai beszélgetés

Szervező: ArtConcept belsőépítészeti stúdió és Café & Bar magazin

Részletes program, konferencia regisztráció: www.otthon-design.hu

ÁPRILIS 10. (SZERDA)

09:30 – 13:30    Műemlék jellegű és városképi jelentőségű homlokzatok ablakainak korszerű felújítása

Szervező: Magyar Építőanyagipari Szövetség (MÉASZ), MATA Magyar Ajtó-Ablak Egyesület

10:00 – 12:00    Polgármester Akadémia

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ)

12:00 – 13:00 Megyék és városkörnyékek
Helyszín:   F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop
Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

Ország, megye, városkörnyék – Horkay Nándor; elnök, NTH

CLLD, ITI és egyéb betűszavak – Péti Márton; főosztályvezető, NTH

A LEADER-ek tanulságai a jövő városkörnyékek számára – Eperjesi Tamás; főigazgató helyettes, NAKVI

13:30 – 16:30    Településfejlesztés másként - Pest Megye, Bács-Kiskun Megye, Nógrád Megye

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Magyar Önkormányzatok Országos Szövetsége (MÖOSZ)

15:00 – 19:00    Település energetikai körkép

Helyszín: Expo Hotel Sky terem

Szervező: Magyar Energetikai Társaság (MET)

ÁPRILIS 11. (CSÜTÖRTÖK)

09:30 – 11:00    Polgármester Akadémia

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Települési Önkormányzatok Országos Szövetsége (TÖOSZ)

11:00 – 11:30    A kis-és középvárosok változó szerepe a XXI. század fordulóján

Dr. Fábián Zsolt; főtitkár Magyar Önkormányzatok Szövetsége; alpolgármester, Gödöllő

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)

11:30– 12:00     Nemzeti örökségünk hasznosítása

Dr. Gönczi Tibor; igazgató, Gödöllői Királyi Kastély

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Gödöllői Királyi Kastély - Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)

12:00– 12:30     A kis települések öngondoskodásának és önfenntartásának lehetőségei: Pusztaföldvár

Dr. Baranyi István; polgármester, Pusztaföldvár

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Magyar Önkormányzatok Szövetsége (MÖSZ)

12:30– 14:00     A finanszírozó városfejlesztés kulcskérdései

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

Michael Smithing; elnök, RICS Magyarország

Soóki Tóth Gábor; ingatlanhasznosítási igazgató, PropertyZrt.

Horváth Csilla, Nemzeti Fejlesztési Ügynökség

Ikvai-Szabó Imre; programvezető, OTP Bank Nyrt.

14:00– 15:00     Az energiatudatos városfejlesztés projektjei Óbudán

Puskás Péter; alpolgármester, Óbuda

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop
Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

ÁPRILIS 12. (PÉNTEK)

09:30– 10:00     A fenntartható örökségvédelem, örökség gazdálkodás

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

Csalovszki Zoltán; elnök, Forster Gyula Nemzeti örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ

Dr. Soós Gábor; főosztályvezető, KÖH Világörökség Titkárság

10:00– 11:00     10 éve az élen - Stratégiai városfejlesztés a XIII. kerületben

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop
Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

Arató György; főépítész, Budapest XIII. kerület

Gábor Péter; környezetgazdálkodási ágazatvezető XIII. Kerületi Közszolgáltató Zrt.

ÁPRILIS 13. (SZOMBAT)

10:00– 11:00     Világörökség Budapesten – Hogyan lehet fenntartható?

Szempontok a világörökség tervezéséhez Budapesten.

Helyszín: F pavilon Urb:Icon / Kert Workshop

Szervező: Magyar Urbanisztikai Társaság (MUT)

Csalovszki Zoltán; elnök, Forster Gyula Nemzeti örökséggazdálkodási és Szolgáltatási Központ

Arató György; főépítész, Budapest XIII. kerület

ÁPRILIS 10 – 14. (SZERDA – VASÁRNAP)

Független energetikai tanácsadás / GOODWILL Energy Kft.

Helyszín: F pavilon, GOODWILL Energy Kft. standja