Rádió-digitális termokontroll? Akkutermikus edényalj?

Csak ízlelgetjük a rádió-digitális termokontroll és az akkutermikus edényalj kifejezéseket, de egyre többet fogjuk hallani őket. A szabadalmaztatott futurisztikus főzési rendszer, a Masterpiece legújabb innovációja mostantól lép a magyar piacra.

Zepter Masterpiece főzési rendszer

A főzési rendszerek az elmúlt évtizedekben nem sokat változtak, a fogyasztók nem is gondolnak arra, hogy az elektronika legújabb csodái a konyhai berendezések világába is beférkőzhetnek. Pedig nemrég áttörés következett be a főzés területén. A Zepter olasz K+F szakemberei abból indultak ki, hogy noha szeretünk főzni, és ha tehetjük, szívesen fogyasztunk egészséges ételeket, mégis az időhiány sokszor korlátoz minket abban, hogy órákat álljunk az edény mellett, és ellenőrizgessük az ételt. Ráadásul az egészséges végeredmény biztosítása sem mindig egyszerű.

Egészen mostanáig elképzelhetetlen lett volna, hogy otthagyjuk a konyhát, miközben főzünk. Mostantól akár a lakásunkból is távozhatunk, ha egy hasznos fejlesztés segítségét vesszük igénybe: egy önszabályozó készülék megfőzi az ételt, majd kikapcsol, ráadásul segít megőrizni az ételek ízét, állagát és természetes, egészséges összetevőinek vitamin- és tápértékét. A Milánóban gyártott, szabadalmaztatott Zepter Masterpiece főzőrendszer legújabb fejlesztése mostantól Magyarországon is elérhető.

Egészséges ételek és egy futurisztikus, interaktív főzőrendszer

A főzőrendszer használata révén hozzáadott víz nélkül főzhetünk, olaj nélkül süthetünk. Ezáltal az ételek alacsonyabb zsír- és kalóriatartalmúak, de tápanyagokban gazdagabbak, azaz valóban egészségesebbek lesznek, mintha hagyományos módszerrel készítettük volna őket.

Zepter Masterpiece rádió-digitális termokontroll

Hogy miképp működik? Az akkutermikus edényalj gyorsan felveszi a hőt, és egyenletesen adja át az ételnek, nagymértékű energiamegtakarítást lehetővé téve. Az edénytest fala és a fedő, az eltérő anyagvastagságukból fakadóan, különböző mértékben melegszenek fel, ami megkönnyíti a főzés során felszabaduló pára cirkulációját. A felszabaduló pára, a hidegebb fedőt elérve lecsapódik, majd visszacsöpög az edénybe. A fedő hézagmentesen illeszkedik az edény pereméhez, a pára kicsapódik az edény és fedő illeszkedési vonalán és vízgyűrűt alkot. Az így keletkezett vízgyűrű szinte tökéletesen lezárja az edényt, a teljes főzési folyamatot zárttá téve.

A termokontroll kijelző biztosítja, hogy a főzés során a fedő felemelése nélkül is tökéletesen irányítás alatt tarthassuk a főzési folyamatot. „Az ételek természetes nedvesség és zsiradéktartalma az edényben cirkulálva megmarad, így a zöldségek főzése során sincs szükség főzővíz, a húsok sütése során pedig zsiradék hozzáadására. Az ételek alig veszítenek a bennük található értékes, természetes vitamin- és tápanyagtartalomból, miközben megőrzik természetes aromájukat, ízüket és állagukat.” nyilatkozik a főzőrendszerről Klima Anita, dietetikus, a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének (MDOSZ) Vezetőségi tagja, aki a Zepter munkáját is segíti tanácsaival.

Hogyan főz egyedül egy edény?

Az egyaránt rádió-digitális elven működő indukciós főzőlap és a termokontroll vezérlő kommunikálnak egymással – így az előre beállított főzési hőmérséklet elérésekor az indukciós főzőlap kikapcsol. A zárt főzési folyamat során a termokontroll vezérlő szabályozza a főzés illetve sütés hőmérsékletét, valamint a főzési idő beállítását. Így már valóban nincs szükség arra, hogy az edény mellett álldogáljunk, és nézzük, hogy áll az étel.

Zepter Masterpiece akkutermikus edényalj

Más főzőlapok használata esetén is lehetőség nyílik a főzési folyamat személyes jelenlét nélküli ellenőrzésére. A Zepter hordozható konyhai időzítője fény és hangjelzéssel jelzi a rádió-digitális termokontroll vezérlőn beállított főzési hőmérséklet elérését, illetve a beállított főzési idő leteltét.


További információ: www.zepter.hu