A lakóterek fényessége a legtöbb esetben alapvető szempont, ha komfortról és otthonos hangulatról beszélünk. 

Ha valaki töltött már huzamosabb időt egy sötétebb lakásban, vagy akár helyiségben, bizonyára tisztában van vele, hogy egy idő után a fény hiánya még a hangulatra is hatással van. Ha egy élettérbe nem képes bejutni a természetes fény, az sokat ront a helyiség hangulatán és energetikai, illetve egészségügyi szempontból sem előnyös. Szerencsére a megoldás nincs messze, hiszen pár plusz üvegfelülettel egyszerűen megoldható akár a tetőterek fényesítése is.

Tetőtéri hálószoba redőny nélkül

Nehéz elképzelni annál otthonosabbat, mint ha valaki a reggeli napfényre kelhet fel, vagy épp a délutáni, fáradó napsugarakban pihenhet egyet a kényelmes kanapén. A természetes fény életterekbe való beeresztése tehát alapvető fontossággal bír, mely a legtöbbek számára épp ezért evidens igény. Adott esetben azonban arra is szükség lehet, hogy a fény mennyiségét valamilyen módon szabályozzuk, akár a tetőterekben is. Egy redőny erre jelent ideális és jól használható megoldást.

Szabályozott körülmények

A redőny természetesen nem új fogalom a nyílászárók világában, hiszen a különböző megoldásoknak óriási hagyománya van. Bevált recepten pedig nem érdemes változtatni, így az alapok a mai napig ugyanazok. A technológia és az elérhető alapanyagok fejlődésével persze egy mai redőny ma már energetikailag is jóval korszerűbb és akár tetőterek fényességének szabályozására is kényelmes megoldást nyújthat.

A tetőtéri ablakok elsősorban azért speciálisak, mert – alkalmazkodva a tető lejtéséhez – általában döntött szögben kerülnek beépítésre. Eleve a tetőtéri ablakok is külön kategóriát képeznek a nyílászárók világában, ehhez pedig jól illeszkedik a tetőterekben is használható redőny. E szobák esetén különösen fontos, hogy például nyári napokon kevesebb fény jusson be, hiszen – főleg a megfelelő szigetelés hiányában – rendkívül könnyen felmelegedhetnek. Egy redőny emellett pedig a téli időszakban a hőszigetelést is képes segíteni.

Egyszerűen használható megoldások

Egy korszerű redőny – hagyományos vagy tetőablakra egyaránt – telepítése egyáltalán nem bonyolult. A különböző megoldások alapvetően már beépítésre készen érkeznek, így a szakemberek gyorsan és egyszerűen képesek megoldani a felszerelést. Az elérhető opciók pedig még tovább növelhetik a lakók kényelmét és még egyszerűbbé tehetik a fény szabályozását. A hagyományos, kézzel működtethető redőnyök mellett ugyanis elektromos verzió is elérhető.

Ez utóbbi esetben tényleg igaz az, hogy egy gombnyomással tehetjük világosabbá vagy sötétebbé a tereket, magunk szabva meg azt, hogy épp mire van igényünk. Egy korszerű redőny négy évszakos megoldást nyújt és az időjáráshoz alkalmazkodva segíti az energetikai optimalizálást is. A kínálat műszaki és esztétikai szempontból is rendkívül széles, így szinte biztos, hogy mindenki számára tartogat egy megfelelő redőny típust.