Egy olvasólámpával feldobva hálószobánk meghökkentő és barátságos bútordarabjává válik. Egy évben kétszer rendez az ember nagytakarítást: tavasszal és ősszel. Ez utóbbi tagadhatatlanul közeledik. Az éjszakák egyre hűvösebbek lesznek, de a nappalok még tartogatnak számunkra egy-egy kellemes, meleg hétvégét, hogy rendet rakjunk magunk körül és felkészülhessünk a télre. A lomtalanítás során rengeteg ócskaságtól szabadulhatunk meg. Aki fájó szívvel válik meg kedvenc, elnyűtt székétől vagy csak nem tud vele mit kezdeni, mert sehova se illik, azoknak ajánljuk következő cikkünket.

Kettéfűrészelt szék mint éjjeli asztal

Helyezzük el a széket egy olyan helyen, ahol van elég szabad terünk mozogni, valamint a takarítás nem okoz túl nagy nehézséget, ugyanis fűrészelni fogunk! Az öntapadós papírszalagot próbáljuk úgy elhelyezni a szék közepe mentén, hogy a szalag közepe erre a képzeletbeli felezővonalra essen. A szalag a fűrészelés során jó támpontot biztosít az egyenes kettévágáshoz, valamint megakadályozza, hogy a fa felülete felszálkásodjon.

Régi szék fűrészelése

Régi faszék kettéfűrészelése

Ezután húzzuk meg a papírszalagon azt a bizonyos vonalat középen. Nagyon fontos a precizitás, hiszen ha girbe-gurbán fűrészelünk, akkor a szék nem fog teljesen a falhoz simulni, és két lábbal nem igazán fog stabilan állni. Nem kell a vágás után hosszasan csiszolgatni, ha a munka egy pontos fűrészeléssel elvégezhető.

Fűrészelés dekopír fűrésszel

Vágási felület csiszolása

Asztal rögzítése a falhoz

Ezután jön a munka nehezebbik része a fűrészelés. Haladjunk óvatosan, lassan, de biztosan előre a dekopír fűrészgéppel. Aki a takarítást kicsit szeretné felgyorsítani, annak javasoljuk, hogy szerezzen be egy "munkatársat", aki porszívóval a fűrészport elszívja. Ha sikerült a félbevágás, 180-as smirglipapírral csiszoljuk a felületet simára. A nagyobb stabilitás érdekében használhatunk apróbb tartóelemeket, hogy a falhoz rögzítsük az újdonsült asztalkánkat.

Kettévággot régi szék mint éjjeli asztal