Viszont mielőtt megsütnénk vagy megfőznénk a megvásárolt tököket, felhasználhatjuk őket lakásunk dekorációs elemeként. Ehhez szeretnénk néhány ötletet adni. Kezdjük a legegyszerűbb változattal. Mivel a karácsony is közeledik, érdemes a karácsonyi égőket már most előszedni a szekrény mélyéről és kibogozni az összegubancolódott kábelt. Az égőkkel körbetekert tökök a bejárati ajtó előtt pompás megvilágítást és hangulatot kölcsönöznek a háznak az egyre sötétebbé váló esti órákban.

Őszi dekoráció kültérre karácsonyi égősorral

Egy másik egyszerű és olcsó lakásdekorációs lehetőség, ha rajzszögekkel, szegecsekkel díszítjük a tököt, valamilyen mintát kialakítva a felületen.

Sütőtök dekoráció szegecsekkel, rajzszögekkel

Az ügyesebb kezűek figyelmébe ajánljuk a következő díszítési lehetőségeket: Érdekessé tehetjük a megvásárolt tököket, ha aprólékos mintákat rajzolunk, festünk rájuk valamilyen sablon segítségével.

Aprólékos mintázatú sütőtök dekoráció

Ha szeretnénk valami modernet, egyszerűt, készítsünk mi magunk sablonokat.  Vágjunk ki geometriai formákat, háromszöget, kört és fessük őket fehér festékkel a tökre.

Őszi tökdekoráci egyszerű geometrikus sablonnal

Ha már így belejöttünk a pingálásba, nyugodtan alkalmazhatunk színes festékeket is. Használjuk fel például a renoválás során kimaradtakat. A motívumokat bízzuk a fantáziánkra, hagyjuk, hogy az ecset vezesse a kezünket.

Többszínű sütőtök festés

Jellegzetes pulóverminta jelenik meg ezeken a tökökön. A minta öltözet is egyben :) Barátságos vidám motívumok.

Festett dísztök

Valamivel nagyobb nehézséget mutat a következő cikk-cakkos motívum. A legszebb hatás akkor érvényesül, ha a vonalak megközelítően párhuzamosak egymással.

Sütőtök festés geometrikus mintákkal

A következő tök díszítő technikája a szalvétapapírt vagy a keleties tapétákat juttatja eszünkbe. Nagyon mutatós ez a dekoráció, de elkészítése nem lehet könnyű.Vidéki stílushoz, vagy rusztikus mediterrán környezethez jól illik.

Videki stílusú őszi lakásdekoráció

A cikk végére szintén egy egyszerűbb módszert tartogattunk: Fessük be a tököt egy színre, például feketére vagy rózsaszínre, vegyük meg hozzá a megfelelő csillámport, és míg a festék nedves szórjuk rá azokat a tök tetejére. Száradás után nagyon mutatós és buliba illő tököket kapunk eredményül.

Fekete és rózsaszín sütőtök party dekoráció őszre

Szöveg: Szoboszlai Réka