A mikró tisztítása könnyedén

Nem takartad le a pörköltet a mikróban és most mindenhonnan paprikás zsírpöttyök néznek vissza rád? Nem kell sikálni, csak vegyél elő egy gerezd citromot! Nem kell többé bosszankodni, ha a melegítés közben az étel köpködött, kifröccsent. Fogj egy gerezd citromot, facsard bele egy pohár vízbe, tedd a mikróba és melegítsd néhány percig. A program végén vedd ki a poharat - vigyázz, mert forró -, majd egy puha szivaccsal töröld át a készülék oldalát. Meglátod, úgy fog csillogni, minta új lenne!

Mikró tisztítás

Egyszerű ötlet, hogy többé nem fusson ki semmi

Egy percre nem figyeltél oda és kifutott a forró víz? Csupán egy fakanál kell ahhoz, hogy ez többször ne forduljon elő! Mindegyikünkkel előfordult már, hogy csak egy percre vettük le a szemünket a tűzhelyre feltett lábosról, máris felforrt és kifutott a tartalma. Egy egyszerű trükkel megelőzhetjük a tűzhely takarítást: elég keresztbe fektetni egy fakanalat a lábos tetején, és a forró étel nem tud kifutni.

Tűzhely tisztítás

Így lesz mindig friss a fűszernövény

Ha friss fűszernövényeket használunk a főzéshez, ételeink sokkal ízesebbek, finomabbak lesznek. Frissen tartani ezeket ráadásul egyszerűbb, mint hinnénk. Egy csokor petrezselyem a piacról, néhány szál menta az esti koktélhoz, vagy éppen egy csipetnyi friss kakukkfű olaszos ételeinkhez. Jól hangzik, ugye? Viszont a fűszernövények nem mutatnak túl jól, mikor néhány nap elteltével a konyhapulton kókadoznak. Éppen ezért érdemes őket egy pohár vízben a hűtőbe tenni, így frissességüket több nap elteltével is változatlanul élvezhetjük. Egy dologra figyeljünk csak, a bazsalikom nem szereti a hideget, megbarnulnak a levelei!

Hűtőszekrény tisztítás

Hogy az értékek ne a porzsákban végezzék

A legapróbb dolgok mindig a legszűkebb sarkokba vagy résekbe bújnak el! Ezt mindenki tudja. De van egy tippünk, hogy hogyan lehet őket a legegyszerűbben elővarázsolni! Csak a porszívóra, egy nejlonharisnyára és egy befőttes gumira lesz szükséged. Mielőtt nekiállnál szekrényt tologatni, hogy az alágurult fülbevalót, gyűrűt, gombot kimentsd, inkább illesz egy nejlonharisnyát a porszívó szívófejére, rögzítsd befőttes gumival, majd kapcsold be a készüléket. A porszívóval kiszippanthatod elgurult kincsedet, és az fennakad a harisnyán!

Porszívó tisztítás

Folttisztítás könnyedén

Apró zsírfolt került a kedvenc ingedre? Könnyebb kimosni, mint hinnéd! A folt eltüntetéséhez csak egy krétára lesz szükséged. Nem szükséges drága folttisztítókra költeni, ha főzés vagy étkezés közben véletlenül lefröcskölted magad. Mielőtt a ruhát a mosógépbe teszed, fogj egy krétát, és kend át vele a zsiradékfoltot. Meglátod, mire a mosás lejár, a foltnak nyoma sem lesz!

Zanussi folttisztítás

A praktikus tanácsokat a Zanussi Easy Tips sorozata támogatja: www.zanussi.hu