Ám a technológia fejlődése olyan változásokat hozott, amik nagyrészt a hétköznapi életben is eredményesek, és megfizethető feltételekkel alkalmazhatók. Így aztán a távoli szemmel tartás már könnyedén megvalósítható! Nézzük, hogyan!

Egy kamera, ami mindent lát?

Na, jó, ha nem is mindent, de a lencse látószögében történteket mindenképpen. Igen. A wifis kamera olyan megoldást jelent, aminek a telepítése pontosan ugyanannyira gondmentes, mint a használata. Akár élőben is követhető a műsor telefonon vagy számítógépen keresztül. Sőt egyes típusok mozgathatóak is a távolból, ha éppen erre van szükség.

Otthoni biztonsági kamera

Magát a technológiát már régen alkalmazzák azokban a szektorokban, ahol a tulajdon védelme fokozottan lényeges. A felvételek, ha arra az adott konstrukció, valamint a háttér technológia alkalmas, tárolhatóak, a későbbiekben igény szerint visszanézhetőek. Ez a funkció nem minden helyzetben lényeges a magánéletben például, amikor leginkább csak a pillanatnyi felügyelet, rövid idejű megfigyelés a cél. Így figyelemmel kísérhető minden, ami egy adott percben történik.

Ez határozottan jól jön a telek, a kert megfigyelésekor, mert evidens, hogy minden apró neszre nem kíván az ember kisétálni. De akkor is, amikor a távollét akadályozó tényezővé lép elő, viszont a technikának köszönhetően ma már bármekkora távolság is könnyen áthidalható.

Sokan szeretik a kis kedvenceik életét ezzel az eszközzel ellenőrizni, mert azért nem egyszer derül fény így a megmagyarázhatatlan helyzetekre. A gyerkőcök kinti, benti játéka is bebiztosítható ezzel a megoldással, hiszen bármennyire is szeretne a szülők figyelme megosztódni, ez sokszor nehéz feladat. S akkor ez a pár példa valóban éppen csak érintette a felhasználási területek számos területét.

Beltéren és kültéren egyaránt használható?

Igen, alapvetően igen, de természetesen mindkét helyszín különböző feltételeket követel. A kültéri wifi kamera olyan speciális tulajdonságokkal rendelkezik, amiknek köszönhetően kitűnően dacol a kinti, nem egyszer kicsit sem barátságos környezeti hatásokkal. Az időjárás változása például olyan tényező, ami sok gondot okozhatna, ha és amennyiben a szerkezet nem lenne eléggé ellenálló. Ám ezeket a rendszereket úgy tervezték, hogy zökkenőmentesen működjenek akkor is, ha szakad a hó, és akkor is, ha erősen tűz a nap. Olyan védelemmel büszkélkednek, ami alkalmassá teszi őket arra, hogy kifogástalanul működjenek minden körülmények között.

Beltérben ilyen komoly kihívásokkal nem kell szembenézni, így aztán a bentre szánt eszközök esetében abszolút nem elvárás ez a típusú strammság. Az ütésállóság persze így is, úgy is ideális jellemvonás. Ezeken kívül a vásárlásnál még a kompatibilitás kérdését éri meg körüljárni. Például nem mindegy, hogy a felvételek nyomon követése jobbára mobilon, vagy gépen zajlik, ahogy az sem mellékes, hogy az elkészült anyag mentése, tárolása kritérium-e, és ha igen, akkor mennyi időn át. Az egyéni igények tisztázásával azonban a beszerzés sikere garantálható.