Mutatjuk, hogy szerintünk mitől lesz tökéletes a teraszod! Csak vigyázz, nehogy a végén a lakásba már ne is legyen kedved bemenni!

Megfelelő árnyékolás

A pergola terasz fedésére remek megoldást kínál. Nyáron a meleg és az erős napsütés ellen véd, de egy jó pergola még egy őszi esős délutánon is megmenti a kerti partit. Amellett, hogy egész évben használhatóvá válik így a teraszod, számos más praktikus előnye is van. Védi a teret az időjárás viszontagságaitól, a szennyeződésektől. A terasz fekvésétől függően nem csak a tetejét, hanem akár az oldalát is érdemes befedni, amit aztán az igényeidnek megfelelően tudsz mozgatni, legyen az elhúzható üvegajtó, vagy fel-le húzható árnyékoló és szélfogó screen. Ráadásul vannak már olyan bioklimatikus pergolák, amelyek automatikusan alkalmazkodnak az időjárás változásaihoz, szóval neked nem is marad más dolgod, minthogy élvezd a teraszod kényelmét.

Pergola terasz

Kényelmes bútorok

Egy igazi belefeledkezős baráti beszélgetéshez kell egy kényelmes ülőbútor vagy étkező szett. Ha pedig a terasz mérete engedi, akkor érdemes mindkettőt beszerezni, hogy legyen tér a kerti partikon a vacsorához, és utána egy plédbe burkolózós borozgatáshoz is. Válassz a lakásodhoz passzoló stílusú és színű bútorokat, és arra mindenképp figyelj, hogy a huzat és szivacs is bírja a strapát, és minden időjárási körülménynek ellenálljon. Az pedig, hogy utána ezt milyen plusz kiegészítőkkel dobod fel, csak rajtad múlik: jöhet még egy-két kisebb párna vagy fonott hordozható lámpás. Ezek tárolásához pedig egy akár lerakóként is használható vízálló ládikó elég fontos elem lehet.

Antracit színű pergola

Egy hely, ahol grillezni is lehet

Kezdjük azzal, ami az álomterasz része lenne: egy kis kültéri konyhapult, amiben egy kis mosogató és akár egy hűtő is helyet kaphat. Ez nem csak azt teszi lehetővé, hogy gyakorlatilag kiköltöztesd a konyhádat, és ne kelljen befutkározni mindenért, amikor ott grilleztek vagy főztök, hanem azokat a feladatokat is elvégezheted itt, amiket nem szívesen viszel be. Ilyen lehet a zöldségek vagy a húsok előkészítése, gyümölcsök mosása. Ha erre nincs tér vagy lehetőség, akkor egy mobil grill is jó megoldás, ami garantáltan a bulik központi szereplője lesz.

Ha ezek az alapok megvannak, akkor már a te fantáziádra van bízva, hogy néhány növény, vagy éppen stílustól függően pár dekorelem elfér-e, amitől a végén nem csak praktikus, hanem otthonos is lesz a télen-nyáron használható teraszod.