Egy olyan elszeparált külön hely, ahol nyugodt körülmények között folytathatjuk munkánkat.
Sokan úgy gondolják, szerencsések azok, akiknek megadatott a lehetőség otthonról dolgozni. Azt hiszik, milyen könnyű és jó dolog az otthoni munka. A Home Office-ban dolgozók egy része magánvállalkozó, mások cégük engedélyével dolgoznak otthon. De vannak olyanok is, akik csak időszakosan szeretnének egy csendes kis sarkot, hogy alkossanak, szabadjára engedjék fantáziájukat. Ha valaki otthonról dolgozik, de nem tudja, hogyan alakítson ki lakásában kényelmes Home Office-t, akkor adunk néhány tanácsot arra vonatkozóan, hogyan alakítható ki egy saját (apró) dolgozó sarok.

Home Office sarok kialakítása

Megfelelő Home Office sarok kialakítása otthonunkban

Többféle módon és különböző helyeken is kialakíthatjuk saját kis Home Office sarkunkat. A legegyszerűbb dolga nyilván annak van, akinek van használaton kívüli üres szobája. Ekkor nincs más dolgunk, mint a legmegfelelőbb bútordarabokkal berendezni a helyiséget, ahol teljes nyugalomban végezhetjük napi teendőinket. Különálló szoba esetén az íróasztalon kívül más lakberendezési tárgyat, tárolókat, szekrényeket és kiegészítőket is érdemes lehet beszerezni, attól függően, hogy tompítani vagy erősíteni szeretnénk az otthoni légkör hatását. Íróasztal helyett egy kisebb asztal, kényelmes, megfelelő magasságú fotellel máris komfortosabbá teszi a szobát. Arról nem is beszélve, hogy roppant modern és dizájnos hatást alakítunk ki lakásunkban. Szerencsésebbeknek megadatik, hogy ez a szoba legyen a könyvtárszoba.

Home Office dolgozószoba kialakítása

A fentiekre általában az emberek többségének nincs lehetősége. Ilyenkor általában a nagyobb előszobában, előtérben vagy a nappaliban tudunk kialakítani magunknak egy kis Home Office kuckót. De nem kell nélkülözni a kreativitást, sőt, talán ebben az esetben van rá a legnagyobb szükség. Akár egy nyitott lépcsőfeljáró alá is berendezhető egy kényelmes és dizájnos „dolgozószoba”. Olyan sarkot is ki tudunk találni, ami csak nappalra alakul át dolgozószobává. Ehhez helytakarékos, lehajtható, átalakítható bútorokat kell választani. Így munkánk befejeztével estére a szobát eredeti funkciójában tudjuk használni, legyen szó előszobáról vagy éppen nappaliról, hálóról.

Kárpitozott szék íróasztalhoz

Íróasztal és szék falnál

Egy jól átgondolt Home Office tökéletesen párosulhat az otthon kényelmével, ami sikeres és hatékony munkavégzéshez vezet. Ügyesen elmoshatók a határok, ha „otthoni irodánk” olyan bútordarabokkal van berendezve, ami jól illeszkedik a környezet stílusához és nem kelt feltűnést. Az egyik legmeghatározóbb elem, az asztal mellett, a komfortos (irodai) szék, amely kialakításával biztosítja a kényelmet. Egyáltalán nem mindegy, milyen széken üldögélünk hosszú órákon keresztül! Ez az a bútordarab, amin nem érdemes spórolni, mert egy jó minőségű szék bőven megéri az árát!

Fotel íróasztalhoz

Az üzleteket járva rengeteg olyan emberrel találkozhatunk, akik Home Office sarkot szeretnének kialakítani saját otthonukba. Mi olyan emberek tapasztalatára voltunk kíváncsiak, akiknek már sikerült berendezniük saját kis dolgozó sarkukat.

Nagy Patrícia 19 éves egyetemista, nemrég költözött fel Budapestre. Új albérlete berendezésekor a legfontosabb volt számára kialakítani egy Home Office kuckót, ahol kényelmesen és pontosan fel tud készülni vizsgáira. „Jelenlegi öreg székem nem volt megfelelő egy egész napos tanuláshoz. Ezért olyan új széket akartam, ami magában hordozza a modern stílusjegyeket, színesebbé varázsolja lakásomat és jól illeszkedik a többi bútoraimhoz. Azonban arra is figyelnem kellett, hogy lakásomban ne foglaljon akkora helyet, ezért a helytakarékosság is fontos volt számomra. Ráadásul mindennek kicsit csajosnak is kellett lennie!”

Kényelmes szék íróasztalhoz

Iroda otthon kényelmesen

Áts Arnold 38 éves magánvállalkozó és szuperhős családapa, aki legtöbb idejét az otthon a kialakított saját Home Office dolgozószobájában tölti, közel a családjához. „Számomra a legfontosabb egy irodai széknél a kényelem, és az, hogy ergonómiailag alkalmazkodjon testtartásomhoz. Ha pedig elfáradtam a munkám során és szeretnék, kényelmesen hátradőlni benne kicsit pihenni, azt is megtehessem. Rengeteg széket próbáltam már, de a legjobb választásnak a Firenze irodai széket tartom, mivel a régebbi székeimtől sajnos rengeteget fájt a derekam, de a Firenze irodaszékbe beépített deréktámasz segítségével már nincsen ezzel gondom. Én azt tanácsolom, hogy a legfontosabb dolog, venni egy jó széket, mert ha kényelmetlenül érzed, magad nem tudsz odafigyelni arra, amit csinálsz.”

Irodai székek otthoni felhasználásra

Seszták András 24 éves pályakezdő tervezőgrafikus, akinek lehetősége van rá, hogy új munkahelyén akár otthonról is dolgozhasson. „Olyan Home Office tervezősarkot akartam berendezni otthonomban, ami inspirál a jobbnál jobb tervrajzok elkészítésében. Kreatív ember vagyok, szeretem a lakásomban az extravagáns dizájnelemeket. Rengeteg áruházat végig jártam, hogy találjak egy igazán modern stílusú széket. Amikor megpillantottam a Lunaria széket egyből tudtam, megtaláltam egy időre az igazit. Mivel tervezni általában állva, az emelhető magasságú íróasztalomnál szoktam, ezért egyszer-kétszer megpihenni ez a szék tökéletes. Bükkfából készült lábai és fém vázas szerkezete egyszerűen magához vonzza ez emberek tekintetét. Ez és a kiegészítők adtak igazán modern megjelenést a szobámnak.”

Inspiráló irodaszékek

Nem szabad figyelmen kívül hagynunk, hogy milyen színeket választunk a dolgozó sarkunkba! Kutatások igazolják, hogy a színek nemcsak hangulatunkat, hanem teljesítőképességünket is befolyásolják. A piros szín sokkal jobb teljesítményre sarkall, a kék szín láttán kreatívvá válunk, míg a zöld szín a megújulást segíti elő számunkra. A szürke, a sárga és a fehér színeknek kevésbé van pozitív hatása a munkavállalók teljesítményére, de kiegészítő színnek tökéletesek.

Ha ezek után kedvet kaptunk berendezni saját kis Home Office kuckónkat, és a legmegfelelőbb széket szeretnénk nincs más dolgunk, mint ellátogatni a 13. kerületben található Impala Bútorkereskedő Kft. – A Székkirály áruházába. Ott a segítőkész eladók több mint 250-féle forgószék és közel 500-féle kárpitozott szék, irodaszék és fotel közül segítenek kiválasztani a számunkra megfelelőt. Ez a szám pedig semmi ahhoz képest, hogy, ha szereted kombinálni a színeket és követed az őszi divatszíntrendet, akkor több mint 500-féle kárpitból tudod megvalósítani álmaid dolgozó sarkának stílusát.

Szerző: Horváth Benjámin

 

Impala Bútorkereskedő Kft.

1135 Budapest, Reitter Ferenc utca 8/b.
Telefon: 270 9700, +36 70 432 5000
E-mail: impala(kukac)impala.hu

Nyitva tartás: Hétfőtől - Csütörtökig: 9.00-19.00 óra között, Pénteken: 9.00-18.00 óra között
Szombaton: 10.00-17.00 óra között, Vasárnap: Zárva.

www.impala.hu

Facebook.com/szekkiraly

Válasszon szeretettel, vegye kedvezményesen!

Impala a Székkirály