A kicsi, gyakran kedvezőtlen elrendezésű alapterület miatt sok vendégfürdő és vendég-wc inkább kellemetlen emléket hagy maga után, mindez a szűkös, célszerű és spártai berendezés miatt. A Duravit számos rugalmas és tökéletesen kivitelezett, kis térben is nagyvonalú és hívogató berendezési megoldásokat lehetővé tevő termékötlettel mutatja be, hogy másképpen is lehet. A helykínálattól, az anyagi lehetőségektől és a személyes preferenciáktól függően így még a legkisebb vendég-WC-ből is barátságos, kényelmes helyiség válik.

Duravit szaniter

Starck szaniter

Örök design fürdőszoba

Mosdóhelyek minden térbeli helyzethez
A középpontban a mosdóhely áll: az egyszerű kézmosótól az aláépített bútorba beépített mosdóasztalon át, egészen a megfelelő bútorkonzollal rendelkező, különböző kivitelekben és méretekben gyártott ráültethető mosdókagylókig terjed a Duravit széleskörű termékválasztéka. Különösen jól sikerült példaként lehet felhozni a Starck3 mosdóasztalt fémkonzollal, amely törölközőtartóként is szolgál, a Happy D. bútorba épített kézmosó kagylót lekerekített bútor-aláépítéssel, vagy a Fogo bútorkonzolt a Bacino ráültetett mosdókagylóval, amely tökéletes megoldás falmélyedésekhez.

Starck design

D Duravit

Kis alapterületű fürdőszoba

Az exkluzív vendégfürdőszoba és a különleges igények számára a Starck 1 program jó ötleteket tart készenlétben. Már klasszikus a hordódonga formájú mosdóasztal, amely egy ideje öt tetszetős felülettel kapható: Macassar-ral, amerikai diófával, körtefával, és újdonságként tükörfényes feketére vagy fehérre lakkozott felülettel. Kifejezetten a kedvezőtlen elrendezésű alaprajzokhoz, mint amilyenek a cső alakú fürdőszobák vagy a ferdetetős helyiségek, kínálja a Duravit azokat a kézmosókat, amelyek különösen karcsú benyomást keltenek: az átlós kialakítású Architec kézmosót beépített kerámia polccal, vagy a csak 25 cm kiugró résszel rendelkező Happy D. kézmosót, vagy a Vero kézmosót, amely csak 25 cm keskeny, cserében viszont 45 cm mély.

Modern fürdőszoba design

Kis Duravit fürdőszoba

Duravit szaniterek

Kisméretű, hozzáillő tükrökből és világítással rendelkező vagy anélküli tükrös szekrényekből álló komplett gyűjtemény teszi teljessé a tökéletes mini fürdőszoba-berendezést, csakúgy, mint a szappanadagolók, törölközőtartók és társai, amelyek nemcsak optikailag értékelik fel a mosdóhelyet, hanem praktikus mindennapi kisegítők is. A „kötelező program” a hozzáillő, fali vagy álló változatban készült WC-vel teljesül. Ott, ahol különösen szűk a hely, a kisebb kiugró résszel készített WC-k jelentik a probléma megoldását. A soft-close-funkcióval rendelkező WC-ülőkék még kényelmesebbé teszik a használatot. A férfi látogatók számára pedig egy fedeles vagy anélküli vizelde felszerelése is elképzelhető. Az már tisztán ízlés dolga, hogy az inkább egyszerű Starck 1 és Happy D. modellt vagy a Starck 3 geometriai formáját részesítik előnyben.

Duravit fürdőszobai bútor

A fürdőszobabútorok helyet és kellemes atmoszférát teremtenek
A berendezési „kűr” során a vendég-WC-t olyan bútorelemek teszik lakályossá és hangulatossá, mint az állványok, polcok vagy szekrények, amelyek különböző méretekben és kivitelekben, a legkisebb helyen is rugalmasan elrendezhetők. Éppen a kisebb alapterületeknél jelentik a Duravit kreatív fürdőszobabútor-ötletei a gyakran egyedüli megoldást a rakodótér vagy a polcfelületek kialakításához. A 2nd floor rácsos polc oldalt krómozott akasztókkal például alkalmas arra, hogy a látogató letegye a kézitáskáját, de éppígy törölközőtartóként vagy egyéb fürdőkellékek tartójaként is szolgál.

Kis Duravit mosdó

Az egyszerű X-Large fali polccal a WC fölötti, egyébként veszendőbe menő helyet is ideálisan ki lehet használni. Az X-Large általában véve a legapróbb részletekig átgondolt a komfort és funkcionalitás tekintetében, mint az X-Large mosdóasztal-alépítmény esetében, amely oldalt kihajtható kéztörlőtartó kosárral rendelkezik, amely praktikus kiegészítő funkció a gyakrabban használt vendégfürdőszobák számára. A takarékos külső méretű és nagyvonalú belvilágú fürdőszobabútor-szériát a Duravit legújabban az új Fogo félmagas szekrénnyel bővítette: mindössze 25 cm mélységével ideális megoldást keskeny helyiségekhez. A különböző valódi fafurnér lemezek, dekor elemek és lakkozott felületek nagy választékának köszönhetően minden fürdőszoba berendezés egyedi, a felhasználók preferenciáihoz igazodó jelleget kap.

Piszoár a fürdőszobában

Vendég-WC-ből második fürdőszoba
Egy zuhanytálcával kiegészítve a vendég-WC-ből teljes értékű „wellness” válik, amely szükség esetén második fürdőszobaként is szolgál az éjszakai szállóvendégek számára. Ötletes tervezéssel és megfelelően kiválasztott termékekkel gyakran már kevés négyzetméteren meglepő megoldások valósíthatók meg. A Starck 1, Starck 2, Starck 3, Happy D. vagy 2nd floor termékeket tartalmazó komplett Duravit termékprogramok a mosdóhely, fürdőszobabútorok és zuhanytálcák általánosan szép formakialakításával a megfelelő választ adják az ilyen térbeli helyzetekre.

A Duravit termékek német weboldala