De mi tévők legyünk, ha szűkösebb terek állnak a rendelkezésünkre? A következő tippek segítenek, hogy a legtöbbet hozd ki kicsi fürdőszobádból!

Kis fürdőszoba világos színekkel

Világos csempe fürdőszobába

Milyen az ideális csempe fürdőszobába? – Ha a fürdőszoba kicsi, akkor mindenképpen világos. A világos csempe optikailag növeli a térérzetet, és tükrözi a fényt, így a fürdőszoba világosabbnak és barátságosabbnak tűnik.

A fehér spanyol csempe klasszikus választás, de választhatsz más világos színeket is, mint például bézs, krém, világosszürke vagy pasztell árnyalatok. A világos csempét jól kombinálhatod sötétebb padlóval, csaptelepekkel vagy dekorral, hogy kontrasztot teremts.

Lebegő berendezések

A falra szerelt vagy lebegő berendezések, mint például a mosdó, a WC vagy a fürdőszoba bútor, szintén segítenek abban, hogy nagyobbnak látszódjon a fürdőszoba. Ezzel ugyanis felszabadítod a padlót, és könnyebb takarítani is alatta. A lebegő berendezések modern és elegáns megjelenést kölcsönöznek a fürdőszobának.

Fürdőszoba lakberendezés

Lekerekített formák

A kis fürdőszobákban gyakran problémát jelentenek a kiálló sarkok és élek, amelyekbe beleütközhetsz vagy megütheted magad. Ezért érdemes lekerekített formákat választani, mint például íves mosdók, kádak vagy bútorok. A kerek vonalak lágyítják a tér hatását, és harmonikusabb összképet alkotnak.

Tükrök

A tükrök nemcsak hasznosak a fürdőszobában, hanem dekoratívak is. A tükrökkel optikailag megnövelheted a teret, és több fényt vihetsz be a helyiségbe. Válassz olyan tükröt, ami illik a fürdőszoba stílusához és méretéhez, bár kis fürdő esetén ebből használhatunk többet. Növelhetjük a főnyerőt a ledkeretes, vagy a faltól-falig érő változatokkal.

Bútorok

A bútorok elengedhetetlenek a fürdőszobában, hiszen rengeteg dolgot kell elpakolni bennük. A kis fürdőszobákban azonban nem fér el bármi. Válassz olyan bútorokat, amelyek kompaktak és funkcionálisak. Például olyan mosdószekrényt, ami alatt elrejtheted a kilógó csöveket és tárolhatsz benne napi használatú holmikat, vagy olyan oszlopos szekrényt, amivel kihasználhatod a belmagasságot akár a mennyezetig. A doboz jelleget üvegajtós, vagy világítással szerelt változatokkal csökkenthetjük.