Skandináv stílusú gyerekbútor

Itt lesz majd kicsiként minden játék, rengeteg mesekönyv olvasás és még annál is több összebújós, boldog önfeledt perc. Később ez lehet az a hely, ahova félrevonul tanulni a gyermekünk, majd az a privát zóna is, ahol majd szívesen magára zárja az ajtót mert épp olyan korszakot él meg, amikor szüksége van a magányra. Nem csoda hát, hogy az édesanyáknak mennyire fontos, hogy praktikusan és jól átgondoltan rendezzék be a gyermekük szobáját. Ezen a csodás helyszínen fog tükröződni a gyermekük személyisége – a mi ízlésvilágunkkal karöltve. Mi megálmodjuk, ők pedig megtöltik élettel és szeretettel. 

Gyerekszoba lakberendezés

Szeretnénk mutatni néhány könnyen beszerezhető bútort, amit nem csak a gyermek, de még a szülők is minden bizonnyal nagyon fognak szeretni, és nem csak azért, mert rendkívül praktikusak, hanem azért is, mert csodálatos minőségben lehet őket kapni. 

Minőségi babzsákok

A gyerek babzsákok számos előnnyel járnak és a legfontosabb tulajdonságaik közé sorolható az, hogy rendkívül kényelmesek, biztonságosak és praktikusak, ráadásul még jól is mutatnak bármelyik térben a lakásban. A gyerekek teljesen oda vannak érte, hiszen lehet őket püfölni, lehet rajtuk ugrálni, nincs szigorúan vett formájuk így rendkívül szórakoztató rajtuk hemperegni is. Mivel kiválóan alkalmazkodnak a test formájához, bárki kényelmesen ücsöröghet bennük. 
Ahogy nő a gyermek, látni fogjuk, hogy igazából nincs az az élethelyzet, amibe ne passzolnának bele – nem igazán találunk majd okot arra, hogy „száműzzük” a gyerekszobából, mert mindig lesz tökéletes indok arra, miért van szüksége rá a családnak.


    1. Játszhat vele totyogósként: Amikor még egészen picik, akkor is meg tudnak rajta pihenni, hiszen a sok játékban igenis el lehet fáradni. Ilyenkor jól jön egy biztonságos bútordarab, amin picit el lehet feküdni játékosan, és ki lehet pihenni azt a pár intenzív percet.
    2. A meseolvasás tökéletes helyszíne: Kuckózzunk be a kényelmes babzsákba ketten együtt, és már repülhetünk is csodaországba, a mesék birodalmába! 
    3. Mesenézéshez is szuperek: Ezzel nem azt akarjuk szorgalmazni, hogy a gyermek nézzen minél több mesét, ám amikor így alakul, akkor szuper kényelmesen érezheti magát egy minőségi babzsákban is.
    4. Olvasni, tanulni is lehet benne: Bizony, amikor már elkezdődik az iskola és egyre gyakoribbá válik az olvasás, akkor néha a merev széken ülés vagy az ágyon hasalás helyett ide is jó lesz befúrni magukat – a babzsák puha meleg ölelésébe. 

Gyerek babzsák

Praktikus könyvespolc

Egy gyerekszoba elengedhetetlen része egy jól kialakított könyves sarok, hiszen fontos, hogy a gyermekünk nap mint nap lehetőséget kapjon a könyves lapozgatására és a mesék meghallgatására. Ha azt látják, hogy a könyvek szerves részei az életünknek, akkor mindig természetes dolog marad majd számukra, hogy ha valamilyen fajta tudásra szomjazunk, akkor a könyvekhez forduljunk elsőként. 

Van néhány alapszabály, amit érdemes betartani a megfelelő könyves kuckó kialakításához. Az első és legfontosabb, hogy ha gyerekszobába kerül, akkor ne legyen túl magas – ezt hagyjuk meg inkább a nappaliba! Egy gyermek számára legyen mindig elérhető magasságban a választék, hiszen ezzel is önállóságra tudjuk ösztönözni. Az, hogy ő maga választhassa ki mit szeretne lapozgatni, nagyon fontos. Ha levesznek a polcról egy könyvet, akkor azt is hamar meg fogják tanulni, hogy pontosan ugyanoda kell majd visszatenni, miután végeztünk vele. Érdemes úgy alakítgatni a könyveket, hogy egyértelmű legyen számukra, mit hol találnak.

Legyen egy sor az interaktív könyveké, egy sor azon könyveké, melyekből anya vagy apa felolvas, és egy sor olyan, ahol mondjuk a zenés hangoskönyvek vannak. Ezzel az átláthatósággal könnyebben meg fogják találni, amit keresnek majd, a rendszer pedig kiemelten fontos egy kisgyermek életében – gyakorlatilag erre épülnek a mindennapjaik. Időnként fel lehet díszíteni különböző tematikák szerint, ezzel is fokozva a hangulatot a szobában!

Kreatív alkotósarok: kisszék és kisasztal

Az minden bizonnyal egyértelmű, hogy az iskolás korosztálynak megfelelő méretű íróasztalra van szüksége a tanuláshoz, ám fontos arra is gondolni, hogy a 2-6 éves korban is jól jön egy olyan hely, ahol szabadjára engedhetik a fantáziájukat: szeretnek rajzolni, festeni, matricázni, gyurmázni, ha pedig a saját kis méretükben van ehhez bútor, akkor sokkal inkább magukénak fogják érezni, hiszen itt bármikor segítség nélkül le tudnak ülni, és azt visznek az asztalra, amit csak szeretnének: kialakul a személyes tér. 

Gyerekszobai tárolószekrény

Érdemes magas minőségű anyagokból készült fa termékek közül válogatni, mert ezek a bútorok éveken át szolgálhatják a gyermeket. Hogy minél tovább védjük őket, ma már nagyon sok praktikus alátétet is lehet kapni, amin lehet a kreatív dolgokat készíteni. Jó ötlet lehet a kreatív sarok közelébe olyan tárolót is elhelyezni, ahol megtalálhatóak a színes ceruzák, a festéshez használatos eszközök, a rajzlapok, a színező füzetek. Ha ezek mind kéznél vannak, akkor sokkal tovább le tudják foglalni magát egyedül is a gyerekek, hiszen nem kell folyton segítségért folyamodniuk, ha már mást szeretnének csinálni. Ezzel nem azt akarjuk sugallni, hogy ne töltsünk el velük minél több minőségi időt, hiszen annál soha semmi nem lehet fontosabb! Csupán utalunk arra, hogy az önállóságra való buzdítás egy nagyon fontos dolog és része a gyermek jellemfejlődésének is. 

Egy gyerekszobát berendezni egyáltalán nem könnyű feladat, ám mindig gondoljunk arra: az anyai szív tükröződik minden egyes szobán, élettel pedig mi magunk fogjuk majd megtölteni – rengeteg emlék köt majd hozzá, amire jó lesz majd visszagondolni. Minden más csak egy tárgy, ám ha ezeket átgondoltan válogatjuk össze, akkor évekig jól érezhetjük majd magunkat benne és a gyermek fejlődését fogja szolgálni.