A 16. és a 19. emelet között ugyanis egy olyan minimalista penthouse lakás található, amelyben a tervező Stefano Venier a toronyórákat, mint üvegablakokat tartotta meg. Az ár mindössze 18 millió dollár. Ám ezért a pénzért nem is luxuslakást, hanem egy 535 négyzetméteres, 360 fokban fullpanorámás (Brooklyn-híd, Manhattan), háromszintes építészeti szépséget kapunk 24 órás portaszolgálattal, üvegfalú kulcsos lifttel a közepén. A lakás bérlését Jim Carrey, az NBA sztár LeBron és a rapper Jay-Z is fontolgatta, de egyikőjük sem szánta még rá magát a döntésre. A beruházó fejlesztő David Walentas volt.

Lakás egy óratoronyban

Pedig az eredetileg kartondoboz-gyári ipari épületként funkcionáló otthon paraméterei nem kispályásak. A mennyezet 16 és 50 méter magasságban van, az óraablakok átmérője 4,2 méter, az egyébként sem kicsi konyhában lakkozott fehér Canova bútor, Pietra Cardosa homokkőből készült munkalapok és rozsdamentes acélmosogató, illetve szaniterek vannak. A berendezés pedig a Gaggenau és a Sub-Zero termékei. A járófelület sem akármilyen. Az 1 méter 30 centi hosszú natúr tölgypadlók az égben is megteremtik a természet hangulatát.

A liftet egy dugóhúzó-szerű, nyitott lépcsőház veszi körül. A padlófűtéssel ellátott kőpadlók, a Creston fűtési rendszer és a professzionális világítás mellett elhalványulni látszik az a tény, hogy a legnagyobb nappalihoz tartozó fürdőkádból csodálhatjuk a Szabadság-szobrot. S, ha ez nem lenne elég, akkor az is fontos tény, hogy az épület „kisállatbarát”, így az állatok nem tudnak a kábelekben és magukban kárt tenni. Természetesen a szokásos 3-4 háló-, fürdő- és gardróbszobákon kívül van itt egy hatalmas belső és külső terasz is. Utóbbiról az Empire State Building is látszik. Mit is mondhatnánk még? Íme, egy kastély az égen!

Modern fehér konyhabútor és páraelszívó

Tölgyfapadló és beton asztal

Natúr színű ülőgarnitúra nappaliban

Homokkő munkalap konyhabútoron

Bőr ülőgarnitúra nappaliban

Óra számlap kerek ablak

Étkező kerek ablakkal

Modern világos fürdőszoba

Szabadonálló fürdőkád ovális

Óratorony lakás panorámája New York

Szöveg: Szoboszlai Krisztina