2024 sok izgalmas trendet tartogat számunkra a lakberendezés terén, ezért néhányat kiemelek közülük a teljesség igénye nélkül.

2024-es lakberendezés trend

Maximalizmus
Az eddigi években a minimalizmus jellemezte a lakberendezést, de ez most megváltozik! Most már jöhetnek a nagy és bonyolult minták, az élénk színek és a különböző textúrák, ugyanis a maximalizmus kora jön, ahol bátran használhatjuk a színeket és anyagokat. Akár több falfelületen egyszerre alkalmazva, vagy élénk, mintás bútordarabokat választva igazán szemet vonzó megoldás lehet.

Maximalizmus színekkel és formákkal

Színes lakberendezési dekoráció

Maximalizmus színek

Ázsiai hatás
Az ázsiai motívumok és életérzés szerelmesei készüljenek, ugyanis 2024-ben az ázsiai hatás igazán kedvelt lesz a lakberendezésben. Én a záróvizsgára benyújtott projektemet Wabi sabi stílusban terveztem meg a lakberendező képzésen, az ázsiai hatás más akkor is kezdett beszűrődni a lakberendezési trendekbe. Jöhet a játék a fényekkel, az izgalmas csavart design és a légies elemek az ázsiai hatás eléréséhez.

Ázsiai hatás a lakberendezésben

Ázsiai hatás az európai lakberendezésben

Minták, színek, textúrák
A természetes anyagok keverése igazán trendi lesz most. Akár fáról, üvegről, kőről vagy márványról legyen szó, a legizgalmasabb alkalmazásuk, ha egymással kombinálva vannak. Jönnek az antik hatású, minimálisan felületkezelt és kézzel készült bútorok, felületek. Lehetünk igazán bátrak, játékos megoldásokat alkalmazhatunk nem csak dekortárgyak, de nagyobb bútorok és dekorelemeknél egyaránt.

Eklektikus fürdőszoba

Modern klasszikus fürdőszoba

Szabálytalan formák
A pontosság és szabályosság már a múlté! 2024-ben a bútortervezők az egyedi és egyenetlen formákat részesítik előnyben. A szabályos széleket a különleges hullámok és cikkcakkok váltják fel. Én általában előnyben részesítem az aszimmetriát és a különlegesebb formákat, úgyhogy ez a trend igazán szimpatikus, például a szabálytalan szélű étkezőasztalok, amorf lerakó felületek.
Hogy milyen érdekességek várhatóak 2024-ben a trendek területén, erről további érdekes részleteket lehet olvasni a Studio Trend Interior oldalán.

Szabálytalan bútorformák és elrendezés

Szabálytalan formájú bútor

Érdemes képben lenni, hogy milyen trendek vannak éppen, de azért nem kell az egész enteriőrt teljesen lecserélni és felújítani. Akár apróbb kiegészítőkkel, módosításokkal is becsempészhetjük a 2024-es trendeket otthonunkba, üzlethelyiségünkbe - jegyzi meg Tóth Adrienn. És főleg nem kell minden aktuális trendet egyszerre és túlzóan alkalmazni. Itt is igaz lehet a mondás, hogy “a kevesebb néha több”, ezért érdemes jól megfontolni design-választásainkat, kreatívnak lenni, és ha útba igazításra van szükség, tapasztalt lakberendező szakemberhez érdemes fordulni.

A Studio Trend Interior tervezőinél lakberendezési szaktanácsadás szolgáltatásra lehet időpontot foglalni, hogy tippekkel, ötletekkel útbaigazítást adjanak, akár a 2024-es lakberendezési trendek valamelyikének betervezésével.

Studio Trend

Ferenczi Éva és Tóth Adrienn
Studio Trend Interior

www.studiotrendinterior.com

Telefon: +36-30-437-6455