Ilyenkor nagy kihívás lehet olyan helyet találni a kádnak, hogy más is elférjen még a helyiségben. Amennyiben tehát egy szűkösebb fürdőbe szeretnénk kádat, érdemes elgondolkodni a sarokkádon. A sarokkádnak számtalan előnye van, ami miatt ideális választás nem csak kisebb fürdőkbe, hanem mindenki számára. Az alábbiakban összeszedtünk 4 tippet, melyek segítenek a tökéletes sarokkád megtalálásában.

Az ideális sarokkád anyaga

Mint a többi kád esetében, a sarokkádnál is fontos szerepe van a kád anyagának. A kezdeti időkben a kádak acélból készültek, felületüket pedig egy zománc réteggel vonták be. Az acél meglehetősen strapabíró anyag, viszont, éppen merevsége miatt, könnyen reped és karcolódik. Ráadásul elvonja a hőt, vagyis gyorsabban hűti a vizet, így az üres kádba sem szívesen lépünk bele mezítláb.

Sarokkád

Az acél mellett megjelent az akril mint alapanyag. Az akril rendkívül jól formázható anyag. Ez lehetővé tette a tervezők számára, hogy a hagyományos, egyenes kádak mellett újfajta formákat is alkossanak. Így született meg az akril sarokkád, amely rendhagyó formájának köszönhetően könnyen elhelyezhető bármelyik fürdőszobában. A kialakítása lehetővé teszi, hogy a többi szaniter is elférjen a helyiségben anélkül, hogy túlzsúfolt hatást keltenének.

Az akril sarokkád azért is nagyszerű választás, mert az akril az ideális fürdőkád alapanyag. De tényleg. Ahogy már mondtuk, könnyen formázható. Emellett fényes felszíne antibakteriális, tisztítás során elegendő, ha mindössze szárazra töröljük. Az akril ütés-, és karcálló, kopásálló, és nem színeződik el. Az pedig csak hab a tortán, hogy egyáltalán nem vonja el a hőt, így a vizet sem kell félteni, és bármikor kényelmesen beleállhatunk.

A sarokkád ideális mérete

A sarokkádat gyakran éri az a vád, hogy több helyet foglal, mint az egyenes kád. Ez pusztán az azonos hosszúságú oldalak miatt van. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a falmenti oldalai rövidebbek, mint az egyenes kádé, vagyis jóval több hely jut a többi szaniternek, amik szintén a fal mellé kerülnének. A sarokkád külső oldala le van kerekítve, ezzel tovább csökken a külső méret, miközben a belső teréből nem veszít semmit.

Amennyiben nincs elég hely egy hagyományos sarokkádnak, érdemes elgondolkodni egy aszimmetrikus sarokkádon. Az aszimmetrikus sarokkád egyik oldala rövidebb, mint a másik, vagyis még több hely szabadul fel a fürdőszobában. Eközben persze a kád belső mérete még mindig nem csökkent. Szerencsére több méretben is kapható sarokkád, a legkisebb kiszerelés (120x120-as) garantáltan elfér minden fürdőben.

Fontos megjegyezni azt is, hogy nem csak azoknak való a sarokkád, akik helyhiánnyal küzdenek. A sarokkád akkor is ideális megoldás, ha bőven van hely a fürdőben. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a 150x150-es sarokkádak. Egy ilyen kádban két-három személy is kényelmesen elfér egyszerre. A közös fürdőzés élményét tovább fokozza, hogy a sarokkádak középlefolyósak, vagyis a lefolyó a kád közepén található. Így aztán senkinek nem okoz kellemetlenséget, hogy a lefolyón kell kuporognia. Nagyszerű választás kisgyermekes családok részére!

Sarokkád mint zuhanyzó

Mostanában egyre divatosabbak a szellős berendezésű fürdőszobák. Természetesen nem mindenki teheti meg, hogy tágas tereket hagy a bútorok között. Sokan éppen azzal küzdenek, hogy minden alapvető bútor és eszköz beférjen. Ilyen esetekben kénytelenek választani, hogy zuhanyzót, vagy kádat szeretnének-e a fürdőbe. De miért kéne választani, amikor mindkettő megoldható?

A sarokkád egyszerre funkcionálhat kádként és zuhanyzóként is. Hogyan? Mindössze egy kádparavánra van szükség, amelyet rögzítünk a sarokkád egyik oldalán. A paraván (általában plexiből készül) megakadályozza, hogy kifröcskölődjön a víz. Vagyis, kész a zuhanyzó. Így megoldható, hogy a kisebb méretű fürdőszoba is nagy kényelmet biztosítson, hiszen lehetőség van a gyors zuhanyzásra, és a nyugodt fürdőzésről sem kell lemondani.

Sarokkád az otthoni wellness központba

Most már talán egyértelmű, hogy a sarokkád szinte minden esetben ideális megoldást jelent. Ezt azonban még lehet tovább fokozni. Ehhez nem kell mást tenni, mint egy hidromasszázs sarokkádat választani. A hidromasszázs sarokkád egy olyan kád, amely fúvókákkal van felszerelve. Ez teszi lehetővé a hidromasszázs funkciót.

A hidromasszázs pozitív hatással van mind a testi, mind a lelki egészségünkre. A vízsugarak ellazítják az izmokat, feszesítik a bőrt és serkentik a vérkeringést. Mindenek felett pedig oldják a nap folyamán felgyülemlett stresszt. Ezek a sarokkádak általában ülőkével is rendelkeznek, ami tovább fokozza a kényelmet. A kád belső mérete lehetővé teszi azt is, hogy párunkkal közösen frissüljünk fel. Ezért ha valódi kikapcsolódásra vágysz, számodra a hidromasszázs sarokkád jelentheti az ideális megoldást.