Nem kell lakberendezőnek, kirakatrendezőnek lenni ahhoz, hogy érezzük hogyan kellene átrendezni a teret, de a tapasztalat előny. Ezért a Studio Trend Interior lakberendezőit Ferenczi Évát és Tóth Adriennt, – akik ezen a téren is kimagasló, tapasztalattal rendelkeznek – kértük meg, hogy adjanak néhány tanácsot boltvezetőknek. Két idei munkájuk alapján foglaltak össze 5+1 tanácsot, értékes szempontot bútorboltok számára, amelyeket mindenképpen érdemes szem előtt tartani az őszi dekoráció tervezésekor. Nézzük, mire figyeljünk egy üzletben, kávézóban, panzióban vagy akár otthonunk esetében!


    1. Illeszkedjen az őszi dekoráció az üzlet és a márka stílusához, hangulatához. Például, ha az eredeti enteriőr modern és letisztult, a dekoráció is követheti ezt az irányvonalat. Vagy, ha a stílusra az örök elegancia a jellemző, akkor az őszi dekoráció is tükrözze ezt az elegáns vonalat!

Bella kanapé, őszi dekoráció a Rio Design bemutatóteremben

    2. A bemutatóterem méretét és kialakítását is figyelembe kell venni, hogy megfeleljen az adott terület karakterének. Akkor is figyelemfelkeltő és látványos kell, hogy legyen az őszi dekoráció, ha a bejárattal szemben a frekventált bemutatótermi részt dekoráljuk, és abban az esetben is, ha egy kirakatban lévő enteriőrt öltöztetünk őszi ruhába.

    3. A színválasztásnál az őszi színpaletta árnyalatait választottuk, mert az őszi dekoráció általában tartalmazza a meleg földszíneket, mint például a narancs, a vörös, a sárga és a barna. Használtuk a tipikus természetes anyagokat, textúrákat is: a fa, a háncs vagy a  termések: tök, dió, gesztenye, alma.

ADA bútorok MAXCity

    4. Üzleti szempontból érdemes átgondolni, hogy mely termékekre szeretnénk felhívni a figyelmet! Például egy új kollekcióra, egy akcióra vagy egy új kárpitra... Így esett a választásunk a RIO Design kirakatában lévő Bella kék sarokgarnitúrára, melyet a színes díszpárna halom, és a természetes növényi indák dekorálnak; az Impala Bútorkereskedő Kft. tömör tölgyfa étkezőasztalát, és körülötte az ősz színeiben játszó kárpitozott étkező székeket pedig a narancssárga asztali futó, rajta az őszi dekoráció öltözteti. Az üzletekben forgalmazott különféle bútorokat mindenképpen kiemeli a szezonális dekoráció.

Őszi dekoráció tömör tölgyfa asztallal

    5. A bútorok átrendezésével kialakítható a figyelemfelkeltő fókuszpont, melyet a szezonális dekorációval hangsúlyozhatunk. Az Impala Bútorkereskedő Kft. áruházában a bárasztalon az asztali futót megcsomózva rögzítettük, és erre helyeztük el az őszi dekoráció apróbb kellékeit: dísztököt (kínáló töknek kialakítva), kínai sütőtököt, gesztenyét. Ezek az apróságok elengedhetetlenek a hangulat megteremtéséhez.

Tök dekoráció bútorüzletben

+1 Az őszi délutánokon és estéken a hangulatos világítás izgalmas! Gyertyákat (a biztonságra figyelve!) és LED fényfüzéreket választottunk a meghitt és meleg atmoszféra megteremtéséhez, illetve a korán sötétedés miatt már az utcáról is látszik az őszi dekoráció, amely így vonzza a szemet. Közben úgy terveztük meg a területeket, hogy azok interaktívak legyenek és a vásárlók kipróbálhassák a bútorokat, kényelmesen leülhessenek, és akár szelfiket is készíthessenek a kiválasztott bútorok között, hírül adva, hogy itt jártak. :) 

Impala a Székkirály őszi dekoráció étkezőszékekkel

Ha tetszik a látvány, akár otthon is érdemes megvalósítani egy-egy különleges szezonális lakberendezési hangulatot. Legyen áruház, bolt, iroda vagy lakás és otthoni környezet, a Studio Trend Interior szívesen segít: kitalálni és megvalósítani az őszi dekorációt, vagy a most következő téli, karácsonyi és a későbbi tavaszi varázslatos hangulatot. Érdemes felkérni őket vagy tanácsot kérni tőlük!

Studio Trend

Ferenczi Éva és Tóth Adrienn
Studio Trend Interior

www.studiotrendinterior.com

Telefon: +36-30-437-6455